zondag 6 september 2009

Weet jij wie je date?!

Vandaag, 6 september 2009 is het zover.

Bibliotheek Eindhoven opent, samen met een heleboel andere eindhovense instellingen het cultureel jaar in stijl!
In de bieb is het thema relaties en trouwen. een onderdeel van het programma ben IK!!
Ik heb een tentoonstelling gemaakt over internetdaten met als titel: Weet jij wie je date?!
Er hangen 10 grote posters van mij ;-) met daarop een profiel, zoals gebruikelijk op datingsites, een foto en wat algemene gegevens. Met al deze verschillende 'profielen' wil ik laten zien op hoeveel verschillende manieren je jezelf kan presenteren op internet. En daarmee ook de vraag stellen, weet jij wel wie je date. Want, als ik het kan, kan iedereen het. Eigenlijk is het hele internetdaten een farce, want je kunt nooit alles in profiel weergeven, en de essentie van wie je bent is al helemaal niet te vangen in woorden en een foto. Er worden miljoenen in omgezet en het is een van de snelst groeiende bedrijfstakken van de wereld. En ik, ik ben al jaren actief als internetdater. Geregeld vraag ik me af waarom ik me er in hemelsnaam mee bezig houd, want waar het werkelijk om draait is niet te vinden op internet (althans niet in mijn ogen).
Het antwoord is simpel: ik vind het leuk!
Ik vind het spannend om iemand te leren kennen via een eenzijdig medium als internet, ik vind het leuk om te chatten met mensen die ik helemaal niet ken en digitaal flirten is gewoon het einde. En dat lijkt me reden genoeg, sterker nog, dat lijkt me de enige legitieme reden om als internetdater actief te zijn.

donderdag 3 september 2009

naar school

Morgen ga ik voor het eerst naar school.
Ik heb me aangemeld voor de kunstacademie in Arendonk (B), vanaf morgen ben ik daar student. Ik ben heel zenuwachtig aangezien de eerste paar keer een soort toelatingstest zijn, als je niet goed genoeg bent word je er zonder pardon uitgeknikkerd.
Wat een vooruitzicht, al heel lang (echt heeeeeeeel lang) droom ik ervan om kunstenaar te worden. Nou is kunstenaar worden en dromen van kunstenaar zijn natuurlijk een wereld van verschil, maar ach. Nu ga ik dus mijn droom waar maken. Maar stel nou, stel dat ik helemaal niet geschikt blijk voor kunstenaar, stel dat ik helemaal geen creatieve ideeen heb, en dat ik gewoon altijd maar een prutsertje ben geweest. Dat zal dan nu wel snel naar boven komen borrelen, en daar ben ik toch bang voor.
Er zijn mensen genoeg die zeggen dat dromen niks waard zijn tenzij je er iets me doet om het waar te maken. Het lijkt mij echter wel erg rustig voor mijn gemoedstoestand om mijn hele leven lekker te blijven dromen.

Maar goed, heel eerlijk, zelfs ik, dromer eerste klas, wil soms gewoon ook eens een droompje waarmaken, en dit is mijn kans.

Ik adem diep in en uit, ga vanavond op tijd naar bed, zorg dat ik goed voorbereid ben ( heb de route al uitgeprint) en maak er morgen het beste van.